Çocuk HikayeleriKısa Hikayeler

Kısa Hikaye Oku “OKULUN İLK GÜNÜ”

Kısa Hikaye

Kısa Hikaye Oku “OKULUN İLK GÜNÜ”

Bilal ÇOLAK

Kısa Hikaye Oku "OKULUN İLK GÜNÜ"Emre, o gün çok heyecanlıydı bir sonraki gün okul başlayacaktı hemen babasından harçlık istedi ama babasında ona verecek para yoktu.

Emre buna çok üzülmüştü, daha okul kıyafeti bile yoktu. Emre, ailesinin maddi geçimsizliğinden dolayı çok üzülüyordu, bu yüzden anne ve babası sürekli tartışıyordu. Emre, akşam erkenden yattı, sabah annesi onu uyandırdı, kahvaltıda yarım simit vardı, Emre simidini yedi ve annesiyle birlikte okula doğru gitti. Okula gittiklerinde okulun güvenliği onları içeri almadı ve “Okul kıyafeti olmayan kişileri okula almıyoruz.” dedi. Emre bu sözü duyunca çok üzüldü, annesi ise güvenlik görevlisiyle bir süre tartıştıktan sonra polisi aradı ve polis güvenlik görevlisi hakkında tutanak tuttu. Güvenlik cezayı yiyince Emre’yi okula almak zorunda kaldı.

Emre listeden sınıfını buldu. Sınıfına doğru gitti, sınıfındaki herkes okul kıyafetli ve maddi durumu iyi öğrencilerdi. Emre sınıfa girer girmez herkes Emre‘nin yırtık eşofmanı ve yırtık ayakkabısıyla dalga geçmeye başladı. Bu, Emre‘nin çok zoruna gitmişti, öğretmen sınıfı susturdu ve Emre için boş bir yer buldu ama yanındaki öğrenci onu yanında istemediğini söyledi. Öğretmen o öğrenciyi başka bir yere gönderip Emre‘yi oraya oturttu.

Teneffüslerde herkes birbirine fısıldayarak Emre‘ye bakıyordu, Emre bir öğrenciye ne yapıyorsun, diye sorduğunda “Benimle muhatap olma.” diye yanıt alınca çok üzüldü ve yerine geçip ağladı. Emre‘nin babası o gün sokaktan geçerken bir piyango bileti aldı, akşam sonuçlara baktığında bütün rakamların tuttuğunu görünce hanımıyla hoplaya zıplaya dans etti.

Emre, eve geldiğinde okulda yaşadığı olaylardan dolayı yüzü asıktı anne ve babasını o şekilde görünce şaşırdı ama piyango bileti çıktığını öğrenince o da çok sevindi. O günden sonra okulda kimse Emre‘yle dalga geçemedi Emre‘nin ailesinin durumu düzeldikçe düzeliyor, sınıftaki diğer öğrencilerin de durumu gittikçe kötüleşiyordu. Bir gün Emre‘nin tüm arkadaşları pişman olup emreden özür diledi ve bütün herkes gül gibi geçinip gitti.

Bilal ÇOLAK

Yazı divinin hemen altı Paylaşım butonları altı

Gülten AJDER

Kitap okumayı seven insanlar daha zeki ve daha başarılı olurlar. Bende bu yüzden kitap okumayı sevdirmek istedim bu site ile. Gizli kalmış bütün bilgilerin kitaplarda saklı olduğuna inandığımdan, kültür seviyemizi yükseltmek, bilgi hazinemizi daha da zenginleştirmek, gizli yeteneklerin ortaya çıkmasına destek olabilmek için, okusun yazsın benim ülkemin insanları diye bir işin ucundan tutmak isteyen birisiyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu